به نظر شما برخی از افراد به چه علت اقدام به مهاجرت تحصیلی میکنند؟ بسیاری از افراد علاقه مند هستند تا به فرصتهای آموزشی بهتر دسترسی پیدا کنند زیرا در دنیای امروز آموزش میتواند مسیر درستی برای ایجاد موقعیتهای شغلی و رسیدن به اهداف باشد. کشورهای پیشرفته همیشه سعی در تشکیل جامعه با افرادی در سطح آگاهی بالاتر داشته اند، به همین علت از کشورهای دیگر افرادی که قصد تحصیل یا مهاجرت دارند را به سمت خود جذب میکنند. بسیاری از افراد به دلیل کیفیت سطح آموزش، دستمزدها و هزینهها ممکن است به دنبال مهاجرت برای ادامهی تحصیل باشند. لازم به ذکر است کسانی که قصد مهاجرت دارند باید مواردی مانند هزینههای تحصیل، مسکن، غذا و بهداشت را در نظر داشته باشند. آیا میدانید برای مهاجرت تحصیلی چه مراحلی باید طی شود؟ اگر برای شما نیز سؤال پیش آمده که چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم مقالهی ما را دنبال کنید.
مهاجرت تحصیلی چیست؟
اگر نمیدانید مهاجرت تحصیلی چگونه است با ما در ادامه همراه باشید تا دریابیم چرا افراد مهاجرت تحصیلی را انتخاب میکنند. سفر به کشوری دیگر به دلیل وجود فرصتهای تحصیلی بهتر، مهاجرت تحصیلی میباشد. افراد برای ارتقای سطح دانش و دسترسی به فرصتهای تحصیلی بهتر اقدام به مهاجرت تحصیلی میکنند. برای اخذ چنین تصمیمی طبیعتاً دسترسی به دانشگاهها و آموزشهای حرفه ای برای خانوادهها از اهمیت بالایی برخوردار است. در کنار آموزش حرفهای، فرصتهای شغلی بهتری پیش روی افراد خواهد بود. بسیاری از شرکتها کارمندان خود را از میان فارغ التحصیلان مؤسسات معتبر انتخاب میکنند. به همین منظور داشتن مدرک تحصیلی بین المللی به توانمندی افراد افزوده و باعث ایجاد رفاه، سطح آگاهی و افزایش درآمد در بازار کار میشود.
مزایای مهاجرت تحصیلی
شرکتهای موفق همواره در تلاش برای جذب کارکنان متخصص و حرفه ای در رشتهی خود هستند. کسانی که برای تحصیل قصد مهاجرت دارند علاوه بر دسترسی به آموزشهای حرفه ای تر، فرصتهای شغلی بهتری را برای خود ایجاد میکنند و درآمد خود را افزایش خواهند داد. بنابراین با افزایش درآمد هزینهها سبک تر شده و رفاه بیشتری در زندگی فراهم میشود. همچنین مهاجرت باعث میشود افراد با مردم تعامل داشته و با سبک زندگی آنها بیشتر آشنا شوند که همین امر به رشد شخصیت و بالا رفتن سطح آگاهی افراد بسیار کمک خواهد کرد. برای این که بدانیم چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم نیاز است تا با انواع مهاجرت تحصیلی آشنا شویم، با ما همراه باشید تا در قسمت بعد انواع مختلف مهاجرت تحصیلی را بررسی کنیم.
انواع مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی شامل انواع مختلفی مانند مهاجرت دانشجویی، مهاجرت خانوادگی و نیروی کار ماهر میباشد. مهاجرت دانشجویی جزو رایج ترین نوع مهاجرت تحصیلی است که هدف از مهاجرت ادامهی تحصیل در مدرسه یا دانشگاه میباشد. این نوع از مهاجرت با توجه به برنامه و اهداف افراد مختلف میتواند به صورت کاملاً دائمی یا موقت باشد. مهاجرت خانوادگی یکی دیگر از انواع مهاجرت تحصیلی است که خانواده به کشور دیگر مهاجرت کرده و در کنار آنها فرزندان شان از خدمات آموزشی کشور مقصد بهره میبرند. مهاجرت خانوادگی همانطور که از نامش مشخص میباشد، مخصوص افرادی است که تمایل دارند با خانواده مهاجرت کنند. مهاجرت نیروی کار ماهر برای آن دسته از افرادی است که از تجربهی کاری برخوردار هستند و مهاجرت به کشور مقصد را انتخاب میکنند.
مراحل مهاجرت تحصیلی
همهی افرادی که قصد سفر به کشور دیگر را دارند با این سؤال مواجه میشوند که چگونه برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنیم؟ برای اقدام به مهاجرت تحصیلی یک سری مراحل وجود دارند که باید طی کنید. در ابتدا باید تحقیق کنید مانند همین حالا که دربارهی این که چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم در حال تحقیق و مطالعه هستید. در مرحلهی بعد به مدارس یا دانشگاهها نمرات خود را ارسال کنید. سپس اقدام به دریافت ویزای دانشجویی کرده و برای هزینههایی که باید در این مسیر پرداخت شوند برنامه ریزی کنید. در آخر با مطالعه و بررسی فرهنگ کشور مقصد آگاهی بیشتری نسبت به مردم و نحوهی زندگی آنها کسب کنید. در ادامه تمامی این مراحل را به شما توضیح خواهیم داد.
تحقیق دربارهی مهاجرت تحصیلی
اگر برای شما نیز سؤال پیش آمده که چگونه برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنیم باید خدمت شما گفت که یکی از مهم ترین و اولین اقدامات در مهاجرت تحصیلی تحقیق دربارهی کشور مقصد میباشد. عواملی مانند هزینهی زندگی، سیستم آموزشی و بازار کار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند که باید توسط دانجشویان مورد بررسی قرار گیرند. بهتر است سبک زندگی مردم و شرایط حاکم بر جامعهی آن کشور را در نظر بگیرید. هرگز تحقیق دربارهی شرایط مهاجرتی کشور مقصد را فراموش نکنید.
اگر اطلاعی از مهاجرت با ویزای توریستی ندارید میتوانید در مقالهی دیگر ما تمامی مطالب درمورد مهاجرت از طریق ویزای توریستی را مطالعه کنید.
ارسال درخواست به دانشگاهها
هنگامی که کشور مقصد خود را انتخاب کردید و تحقیقات را به پایان رساندید، قدم بعدی ارسال درخواست به مدارس یا دانشگاهها میباشد. در این قسمت با پر کردن یک فرم و درج ریز نمرات آزمونها تمامی مدارک تحصیلی لازم را به آنها ارسال کنید.
دریافت ویزای دانشجویی
دانشجویان برای تحصیل در کشور دیگر باید نسبت به اخذ ویزای دانشجویی اقدام کنند. این مرحله با پر کردن فرم و ارائهی مدارک پذیرش شما توسط دانشگاه موجود در کشور مقصد همراه است. در برخی مواقع با توجه به نوع مهاجرت به ارائهی مدارکی که نشاندهندهی حمایت مالی بوده یا برنامهای برای بازگشت شما به کشور مبدأ پس از اتمام تحصیل باشد نیاز است.
مدیریت هزینههای تحصیل
مهاجرت تحصیلی فرایندی پر هزینه خواهد بود، شما باید هزینهی مسکن، غذا، حمل و نقل را در نظر بگیرید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که هزینههایی نیز برای معاینات پزشکی، واکسیناسیون و بیمه درمانی باید پرداخت شوند.
آشنایی با فرهنگ کشور مقصد
هرچه شما بیشتر با فرهنگ کشور مورد نظر خود آشنا باشید راحت تر میتوانید با مردم و شرایط آن کشور کنار بیایید. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، آموزش یک زبان بین المللی یا زبان خود کشور مقصد را در اولویت قرار دهید. یادگیری زبان کشور مورد نظر به شما کمک میکند تا بتوانید راحت تر ارتباط برقرار کرده و نیازهای خود را برطرف کنید.
ویزای تحصیلی چیست؟
شاید برایتان سؤال باشد که ویزای تحصیلی چیست؟ ویزای تحصیلی سندی است که به افراد این اجازه را میدهد تا برای تحصیل به کشور مورد نظر خود سفر کنند. ویزای تحصیلی انواع مختلفی دارد که با توجه به مدت زمان اقامت و شرایط کشور مقصد متفاوت بوده و عبارت اند از ویزای تحصیلی کوتاه مدت، ویزای بلند مدت، ویزای F-1، ویزای F-2، ویزای J-1، ویزای Tier 4، ویزای دانشجویی ساب کلاس 500 و ویزای استادی پرمیت. در این قسمت با ویزای تحصیلی آشنا شدید، در ادامه با ما همراه باشید تا به انواع ویزای تحصیلی بپردازیم.
ویزای تحصیلی از نظر مدت زمان (کوتاه مدت یا بلند مدت)
با توجه به مدت زمان تحصیل افراد در کشور مورد نظر ویزای دریافتی آنها متفاوت خواهد بود. ویزای تحصیلی کوتاه مدت مخصوص افرادی است که قصد تحصیل در کشور مقصد برای مدت زمان کوتاه ( شش ماه ) را دارند. برخی افراد برای شرکت در مدارس تابستانی، دورههای زبان و آموزشهای کوتاه مدت از این نوع ویزای تحصیلی استفاده میکنند. ویزای بلند مدت برای دانشجویانی است که دورههای آموزشی آنها بیشتر از سه تا شش ماه است.
ویزای تحصیلی F-1 (آمریکا)
اگر شما نیز ذهن تان درگیر این موضوع است که چگونه به آمریکا مهاجرت کنیم، ما ویزای F-1 را به شما معرفی میکنیم. این نوع ویزا برای شخصی صادر میشود که قصد تحصیل به صورت تمام وقت در مؤسسات آکادمیک آمریکا را دارد. دریافت این ویزا برای دانشجویانی مقدور است که در یک برنامهی آموزشی تمام وقت ثبت نام کرده و از سابقه تحصیلی خوبی برخوردار هستند.
ویزای F-2
افرادی که دارای ویزای F-2 هستند تنها قادر به تحصیل در آمریکا میباشند و مشغول به کار شدن در آمریکا برای آنها امکان پذیر نمیباشد زیرا وابسته به ویزای F-1 است و درصورت باطل شدن ویزای F-1، ویزای F-2 نیز اعتبار خود را از دست میدهد.
ویزای J-1
ویزای J-1 معروف به ویزای تبادل اطلاعات در میان پژوهشگران و محققان در آمریکا میباشد، هدف از اخذ این ویزا دسترسی به آموزشهای پزشکی و تجاری است. افرادی مانند محقق، پزشک، بازدید کننده دولتی، متخصص، معلم یا کارآموز میتوانند نسبت به اخذ ویزای J-1 اقدام کنند.
ویزای Tier 4 (انگلستان)
ویزای Tier 4 یکی از رایج ترین راههای مهاجرت به انگلستان میباشد و مخصوص دانشجویانی است که قصد تحصیل در مدت زمان طولانی تر از شش ماه را دارند. مدت زمان ماندن در کشور انگلستان طبق چنین شرایطی به نوع رشتهی تحصیلی دانشجویان بستگی دارد.
ویزای دانشجویی ساب کلاس 500 (استرالیا)
دانشجویانی که قصد تحصیل در مدت زمان بیشتر از سه ماه را دارند و کشور مقصدشان استرالیا میباشد، میتوانند نسبت به اخذ ویزای دانشجویی ساب کلاس 500 اقدام کنند.
ویزای استادی پرمیت (کانادا)
ویزای استادی پرمیت یک مجوز برای تحصیل در کشور کانادا میباشد. با ورود دانشجویان به کشور کانادا مجوزی با نام استادی پرمیت برای آنها صادر میشود.
اپلای تحصیلی چیست؟
نام دیگر اپلای درخواست پذیرش تحصیلی میباشد، افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند نیاز است تا بتوانند به عنوان دانشجو در کشور مورد نظر خود تحصیل کنند. به زبان دیگر دانشجو برای پذیرش جهت تحصیل در کشور مقصد مرحلهی اپلای را باید طی کند.
هزینههای مهاجرت تحصیلی
هزینههای مهاجرت تحصیلی یکی از مواردی است که هنگام مهاجرت باید در نظر گرفته شود. هرچه شما برنامه ریزی دقیق تری برای هزینههای خود داشته باشید بسیار بهتر میتوانید آنها را مدیریت کنید. هزینهها شامل هزینههای زندگی، تحصیل، بیمه، ویزا، حمل و نقل هستند. میزان هزینههای تحصیل با توجه به نوع برنامههای آموزشی متفاوت میباشند، در برخی کشورها مقرون به صرفه و در برخی دیگر هزینهها بسیار سنگین خواهد بود. هزینههای زندگی نیز شامل هزینههای پوشاک، مسکن و غذا میباشد که باید با توجه به شرایط کشور مقصد توسط دانشجویان مورد بررسی قرار گیرد.
مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی
اگر به دنبال جواب این سؤال هستید که چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم؟ باید خدمت شما گفت که یکی از مهم ترین اقدامات برای مهاجرت ارائهی مدارک لازم میباشد، البته ترجمه رسمی این مدارک نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر نمیدانید برای مهاجرت تحصیلی چه مدارکی باید ترجمه شود حتما مقالهی دیگر ما را مطالعه کنید. مدارک مشترک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی در تمامی کشورها شامل مدارک هویتی، تحصیلی، تمکن هستند. هر کشوری که شما قصد مهاجرت به آن را داشته باشید قوانین مهاجرتی مخصوص خود را دارند، با توجه به قوانین یک سری مدارک باید ارائه شوند. در ادامه جزئیات بیشتری دربارهی مدارک موردنیاز برای مهاجرت را توضیح خواهیم داد.
مدارک هویتی
مدارک هویتی شامل ترجمه رسمی شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه (درصورت تأهل)، کارت پایان خدمت ( متقاضی مرد)، دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی، اسکن پاسپورت فعلی و قبلی میباشند.
مدارک تحصیلی
مدارک تحصیلی یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی است که شامل تأییدیه توسط موسسه آموزشی برای اثبات دانشجو بودن، ریز نمرات دانشگاهی، ترجمه رسمی دانشنامه و پذیرش تحصیلی از دانشگاه موجود در کشور مقصد میباشند.
مدارک تمکن
نامه تمکن مالی بانکی به زبان انگلیسی، انگیزه نامه، مدارک اسپانسر مالی، رزومه، توصیه نامه، ترجمهی رسمی اسناد ملکی مسکونی یا تجاری مدارک تمکن برای مهاجرت تحصیلی را تشکیل میدهند.
مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان به چه صورت است؟
همانطور که میدانید یادگیری زبان کشور مقصد تأثیر بسیار زیادی بر روی روند تحصیل و زندگی شما خواهد داشت اما نگران نباشید درصورت نداشتن مدرک زبان گزینههایی برای شما وجود دارد. در چنین مواقعی یک سری مصاحبه یا آزمون کتبی وجود دارد تا شما بتوانید مهارت زبان خود را نشان دهید. برای انجام این کار حتماً بررسی کنید که در دانشگاه مورد نظر شما این امکان وجود دارد یا خیر. شما میتوانید در دورههای آموزشی زبان کشور مقصد خود شرکت کنید تا مهارتهای زبانی تان بهبود یابد، همچنین میتوانید از برنامههای پشتیبان زبان مانند معلمان یا آزمایشگاههای زبان نیز بهره مند شوید.
سخن پایانی
در این مقاله به این موضوع که چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم پرداخته شد و با انواع مهاجرت تحصیلی دانشجویی، خانوادگی و نیروی کار ماهر آشنا شدیم. همانطور که گفته شد اولین قدم برای مهاجرت تحقیق دربارهی سبک زندگی، سیستم آموزشی و بازار کار در کشور مقصد میباشد تا بتوانید با مردم آن کشور راحت تر ارتباط برقرار کرده و هزینههای خود را مدیریت کنید. مرحلهی بعد ارسال درخواست به دانشگاهها و اقدام به اخذ ویزای تحصیلی میباشد. با مهاجرت تحصیلی میتوانید آینده ای درخشان پر از فرصتهای شغلی برای خود و فرزندانتان به ارمغان بیاورید.